Lagt på habengut.dk den 14-04-2016 af Thomas
Et stigende antal danskere vælger kødet fra på grund af etiske og miljøbevidste overvejelser. Der er efterhånden stor enighed om, at vi bliver nødt til at spise mindre kød i dagligdagen. Mia Sommer er en passioneret madblogger, veganermor og kogebogsforfatter, der i sin nye bog "Vegansk velvære" præsenterer 110 inspirerende opskrifter fyldt med grøntsager, bælgfrugter og gode kornprodukter.Vegansk velvære henvender sig til alle, som er interesseret i en grønnere og sundere hverdag. Opskrifterne er nemme at gå til og tager udgangspunkt i råvarer, som du kan købe i et normalt supermarked. Bogen har desuden gode råd om ernæring, veganske basisvarer
og vegansk børnemad.
Mia Sommer gør det nemt at vælge en grøn hverdag. I bogen får du opskrifter som en spicy chili sin carne, en kraftig kartoffelcurry, quinoasalat med bagte auberginer eller en bønnesalat med pesto. For Mia Sommer handler velvære ikke kun om sund mad, men også om lækre desserter, og hun viser i bogen, hvordan klassikere som jordbærtærte, drømmekage og kanelsegle kan laves i en lækker planteudgave.
VELVÆRE OG LIVSNYDELSE
Mange oplever ifølge Mia Sommer øget fysisk og psykisk velvære, når de begynder at spise vegansk. Den grønne livsstil giver mere glæde og mere energi. ”Det handler ikke kun om næring og etiske overvejelser, men også om livsnydelse og madglæde. To ting som jeg personligt oplever, efter jeg er
blevet veganer. Den psykiske og fysiske velvære er i top” siger Mia Sommer, som tror denne gode følelse ikke kun skyldes den sunde kost, men også, at hun kan lave mad helt uden dårlig samvittighed.
”Jeg behøver ikke at glemme, hvor maden kommer fra for at kunne se mig selv i øjnene. Jeg kender mange veganere, og jeg oplever, at andre har det på samme måde. Vi er meget begejstrede for mad, og når vi mødes, nyder vi ofte store mængder plantemad. En af de dejlige ting ved vegansk mad er også, at den generelt indeholder færre kalorier end mad, der er lavet af dyr. Det betyder, at man med god samvittighed kan spise store portioner, og det er jo en god ting, når det smager så godt.”
DET GRØNNE ALTERNATIV
Som mor til tre børn, jurastuderende og madblogger, så har det været vigtigt for Mia Sommer at lave en bog til alle med en travl hverdag, hvor den sunde og grønne levevej ikke altid prioriteres først. Opskrifterne gør det nemt for læserne at vælge det grønne alternativ, og Mia Sommer deler ud af hendes egne veganske erfaringer. ”Opskrifterne er nemme at gå til og kræver ingen specielle ingredienser eller forkundskaber. De inspirerer til en grønnere livsstil og vækker madglæde i hverdagen.” Mia Sommer understreger også, at retterne fra bogen kan laves til fødselsdage, højtider og andre specielle anledninger. Det er bare at åbne bogen og gå i gang.
Bogen udkommer 13/4 - 2015
Pris: 329.95
Sider: 270